NJË BUJANOCASE DHE DY VRANJASE NË GARË PËR KRYETARE TË GJYKATËS THEMELORE NË BUJANOC

Bujanoc, 2. nëntor 2023. Gjykata Themelore në Bujanoc së shpejti duhet të bëhet me kryetar, pasi Këshilli i Lartë Gjyqësor (KLGJ) më 15 shtator shpalli konkurs për atë pozitë. Që nga maji i këtij viti, kur presidentja Stanka Kërstiq doli në pension, gjykatën e drejton Jelena Petriçeviq Mlladenoviq, grua nga Vranja, në cilësinë e ushtrueses së detyrës.
Sipas informacioneve jozyrtare të Bujanovaçkes, ajo ka aplikuar për kryetare të gjykatës, ndërsa pranë saj është edhe një grua tjetër nga Vranja, Tatjana Mihajloviq, gjyqtare e Gjykatës së Lartë në atë qytet. Mihajloviq, mësojmë gjithashtu jozyrtarisht, ka aplikuar edhe për pozitën e kryetares së Gjykatës së Lartë në Vranjë.
Ngjyrat e Bujanocit në këtë “garë” i mbron Dragana Nakiq, gjyqtare e Gjykatës Themelore të Bujanocit.
Këto tria janë edhe kandidatët e vetëm për president.
Sipas procedurës, kandidati pret ftesë nga KLGJ për intervistë dhe sipas tekstit të konkursit, kriteret bazë të përzgjedhjes janë ekspertiza, denjësia, kompetenca dhe aftësitë organizative.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *