ALEKSI NGA BUJANOCI I DYTI NË TROFEUN BOTËROR PËR FIZHARMONIKË

Shkruan: I. Jovanoviq
Bujanoc, 6. nëntor 2023. Aleksa Zllatkoviq nga Bujanoci, nxënës i klasës së dytë të harmonikës në Shkollën e Muzikës në Bujanoc, fitoi vendin e dytë në Trofeun Botëror të Fizarmonikës. Vendi i parë i mungoi me 0.07 pikë.
Në konkursin, i cili mblodhi së bashku fizarmonikët e rinj më të mirë nga mbi 50 vende, Aleksi prezantoi edhe një herë shkollën dhe qytetin e tij në dritën më të mirë.
– Ky është një sukses i madh, morën pjesë mbi pesëdhjetë vende dhe konkurrenca ishte jashtëzakonisht e fortë. Vajza që fitoi vendin e parë është nga Kina dhe ishte më e mirë se Aleksi ynë për vetëm 0.07 pikë – thotë për Bujanovaçke, Millosh Stoimenov, mentori i Aleksës dhe mësuesi i fizarmonikës në shkollën e muzikës në Bujanoc, për Bujanoc.
Trofeu Botëror i Fizarmonikës, i cili po vazhdon prej një muaji, organizohet online. Siç thotë ai, vetë Stoimenov ka qenë anëtar i jurisë ndërkombëtare, ndërsa rezultatet për kategorinë në të cilën ka konkurruar Alleksi janë shpallur të dielën.
Kujtojmë se kjo nuk është gara e parë e madhe në të cilën ka marrë pjesë ky bujanocas i ri dhe i talentuar. Në maj të këtij viti, Alleksi fitoi vendin e parë në konkursin e 46-të ndërkombëtar të fizarmonikës në Pula, ndërsa në muajin mars fitoi vendin e parë në konkursin e Republikës.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *