75 VJETORI I BIBLIOTEKËS NË BUJNOAC (FOTO)

Shkruan: I. Jovanoviq
Bujanoc, 14. nëntor 2023. Biblioteka është më shumë se një ndërtesë librash, ajo është zemra e gjallë e një komuniteti, një vend ku lindin ëndrrat dhe ku realizohet kërkimi i dijes. Është një vend takimi, një vend ku mblidhen njerëz me interesa të ndryshme dhe ndajnë përvojën e tyre, na pasuron shpirtin dhe na lidh me komunitetin – tha drejtori i Bibliotekës “14. Nëntori” Ekrem Xhemaili në shënimin e 75 vjetorit të ekzistencës së bibliotekës në Bujanoc.
Dita e Bibliotekës “14 Nëntori” u festua të martën në sallën e vogël të Shtëpisë së Kulturës “Vuk Karaxhiq” në Bujanoc. Në ceremoni morën pjesë nxënës të shkollave fillore dhe të mesme, drejtorë shkollash, arsimtarë, përfaqësues të vetëqeverisjes lokale dhe shumë qytetarë të tjerë.
– Biblioteka jonë përpiqet të jetë një qendër edukimi, frymëzimi dhe kulture. Jemi krenarë që nxjerrim në pah gamën tonë të gjerë të librave dhe revistave dhe misioni ynë është të mbështesim mësimin, leximin dhe krijimtarinë – tha Xheemaili duke faleminderuar të gjithë ata që përbëjnë bibliotekën dhe që erdhën për të shënuar ceremoninë.
Vargjet e veta prezantuan shkrimtarët Miodrag Tomiq, Ajvanho Ismailoviq dhe Jajdëze Kasumi, e më pas nxënësit e klasës së katërt të shkollës fillore “Branko Raiçeviq” në Bujanoc interpretuan një shfaqje të bazuar në motivet e romanit për fëmijë “Leximi të rritë” të autores Jasminka Petroviq.
Pas kësaj, Milica Aleksiq, nxënëse e klasës së shtatë të shkollës fillore “Bora Stankoviq” nga fshati Klenikë, lexoi tekstin që kishte shkruar për Ditën e Bibliotekës.
Më pas erdhën recituesit Eriola Bajrami, Amela Selmani, Shaip Ramadani, Lum Mejdiji dhe Rafet Selimi, të cilët recituan vargje në gjuhën shqipe.
Për pjesën muzikore ishte përgjegjëse nxënësja e klasës së tetë të shkollës fillore “Branko Radiçeviq”, Shejla Demiri, e cila bëri interpretimin e një kompozimi.
Krejt në fund, lexuesit më të mirë për vitin 2023 morën libra nga biblioteka.
– Me shënimin e kësaj dite, Biblioteka “14. Nëntori” në Bujanoc kishte për qëllim promovimin e leximit, shkrimit, botimit të poezisë përmes shprehjes poetike dhe përkrahjes së diversitetit gjuhësor. Jemi shumë të lumtur që arritëm t’i mbledhim fëmijët dhe falënderojmë vizitorët tanë të dashur që ndjekin rregullisht ngjarjet tona kulturore – thuhej në check-out.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *