LIROHET PLAZHI POPOVA, EDHE NJË FITORE E QYTETARËVE DHE E BUJANOVAÇKES

Shkruan: N. Stevanoviq
Bujanoc, 9. prill 2024. Vetëm pesë ditë pas shkrimit të Bujanovaçkes për uzurpimin e një pjese të plazhit të Popovës, në lumin Pçinja afër manastirit Prohor Pçinjski, rrethoja është hequr dhe zona është liruar, u konfirmua për portalin tonë mëngjesin e së martës nga vendi i ngjarjes.
Siç na u tha përmes “Njofto Bujanovaçke”, pronari i vilës me gjasë të hënën e ka hequr gardhin, të cilin sipas pretendimeve të grupit të bujanocasve, e kishte ngritur ilegalisht. Tani aksesi në plazh në këtë vend të preferuar pikniku është i disponueshëm për të gjithë, siç mund ta shihni vetë në videon në fund të tekstit.
Të enjten e kaluar portali ynë shkroi se një grup qytetarësh nga Bujanoci janë të revoltuar që pronari i një shtëpie në plazhin e Popovës, sipas tyre, ka përvetësuar dhe rrethuar një pjesë të plazhit. I gjithë publiku e dënoi ashpër këtë veprim.
Jo shumë kohë më pas ka reaguar edhe Dioqeza e Vranjës, nën autoritetin e së cilës është zona përreth manastirit. Branimir Stojançiq, kreu i Departamentit të Çështjeve Ekonomike dhe Juridike të Zonës së Mbrojtur të Karakteristikave të Shquara të Luginës së Pçinjës, e cila menaxhohet nga Dioqeza, konfirmoi se ishte një përvetësim i paligjshëm i një pjese të bregut të lumit Pçinja.
Me rastin e ngjarjeve në plazhin e Popovës, u deklarua edhe prokuroria. Prokurori i Bujanocit, Boban Nakiq, ka thënë të premten për portalin tonë se prokuroria ka hapur një rast dhe se do të hetohen të gjitha rrethanat rreth uzurpimit të pretenduar të plazhit Popova.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *