fbpx

KURTI: HIMNI NË SHKOLLA SHEMBULL I AGRESIVITETIT TË SERBISË

Bujanoc, 8 shtator 2022. Obligimi për ta ekzekutuar himnin kombëtar në fillim të vitit shkollor në shkollat në gjuhën shqipe në Bujanoc, Preshevë dhe Medvegjë, për kryeministrin e Kosovës Albin Kurti është shembull i “agresivitetit të Serbisë”.

Kurti thotë se një vendim i tillë është në kundërshtim me veprimin demokratik dhe human.

“Nuk bëhet fjalë për ndonjë veprim demokratik dhe human, sa më e dobët të jetë Serbia kundër Kosovës, aq më agresive bëhet”, ka thënë Kurti, transmeton Gazeta Ekspres e Prishtinës.

Në fillim të vitit shkollor Bujanovaçke ka raportuar se himni kombëtar do të ekzekutohet në shkollat ku mësimi zhvillohet në gjuhën shqipe, përkundër kundërshtimit të disa politikanëve lokal shqiptarë, ndërsa nënkryetari i komunës së Bujanocit, Shiprim Musliu, e ka cilësuar këtë obligim si fashizëm.

I pyetur nga një gazetar për himnin kombëtar, Kurti është përgjigjur se “dhuna vjen nga hiçi”.

Ai theksoi se Qeveria e tij është “përkushtuar ndaj shqiptarëve të Luginës së Preshevës”.

Luginën e Preshevës e kemi ndihmuar me 2 milionë euro – tha Kurti.

Ai foli edhe për pasivizimin e vendbanimit të shqiptarëve në Serbi, duke thënë se agresiviteti i Serbisë është pasojë e dobësisë së saj.
Leave a Reply

Your email address will not be published.