fbpx

MUSTAFA I PËRGJIGJET VUÇIQIT: NË BUJANOC DHE PRESHEVË JEMI MË SHUMË SE 100.000

 

Shkruan: N. Stevanoviq

Bujanoc, 27 tetor 2022. Kryetari i Këshillit Kombëtar të Shqiptarëve (KKSH) i tha presidentit të Serbisë, Aleksandar Vuçiq, se “në Luginën e Preshevës ka më shumë se 100 mijë shqiptarë” dhe se kjo do të dëshmohet pas përfundimit të regjistrimit të popullsisë.

Mustafa ka reaguar pasi Bujanovaçke ka përcjellë deklaratën e presidentit të Serbisë se edhe pas këtij regjistrimi nuk do të përcaktohet numri i saktë i shqiptarëve që jetojnë në Serbi.

“Zoti Vuçiq, në Luginë nuk ka shqiptarë aq sa dëshironi, nuk ka 1118 shqiptarë siç pretendoni me vite, janë shumë e shumë më tepër”, ka deklaruar Mustafa.

Sipas kryetarit të KKSH-së, deklaratat si ajo e Vuçiqit, përveçse nuk e ndihmojnë procesin e regjistrimit, nxisin tensione dhe madje përgatit një valë të re të kontestimit të numrit të vërtetë të shqiptarëve në Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë.

Mustafa ka theksuar se në Serbi janë 5809 shqiptarë, që janë të dhënat zyrtare pas regjistrimit të popullsisë në vitin 2011, të cilin shqiptarët e bojkotuan.

“Zoti President, lexoni kushtet për regjistrim, informohuni para se të bëni deklarata tendencioze në të cilat sulmoni një komunitet që është vazhdimisht i shtypur”, i tha Mustafa presidentit të Serbisë.

Ai i kërkoi Vuçiqit që të ftojë komunitetin ndërkombëtar që të monitorojë procesin dhe kështu të parandalojë “shifrat e gabuara në fund të procesit”.
Leave a Reply

Your email address will not be published.