fbpx

MUSLIU ME DY MANDATE KËRKON VENDIN E KRYETARIT TË KËSHILLIT KOMBËTAR

Shkruan: N. Stevanoviq

Bujanoc, 01. dhjetor 2022. Për të mbështetur dy anëtarët e saj në shumicën e re në Këshillin Kombëtar të Shqiptarëve (KKSH), Lëvizja për Progres Demokratik (LPD) e Shqiprim Musliut po kërkon postin e kryetarit të Këshillit, mësoi Bujanovačke nga burime të përfshira në negociata. Siç mësojmë, është vënë në pikëpyetje mbijetesa e shumicës qeverisëse në pushtetin komunal në Bujanoc.

LPD insiston që kryetari i ri i KKSH të jetë Nevzad Lutfiu dhe një kërkesë e tillë po ngec aktualisht negociatat për një koalicion të gjerë të iniciuar nga Partia për Veprim Demokratik (PVD) e Shaip Kamberit, fitues i zgjedhjeve të 13 nëntorit.

Pretendohet se është e papranueshme që partia e Kamberit t’ia lëshojë pozitën e kryetarit LPD-së, e cila mori 2000 vota më pak.

Se Musliu do t’i kërkojë kandidatit të tij të udhëheqë Këshillin mund të merret me mend pas deklaratës së Lutfiut se partia e tij është e gatshme të udhëheqë KKSH-në ose të kontribuojë si opozitë.

Negociatat kanë nisur më shumë se një javë më parë dhe deri më tani nuk ka asnjë progres.

Ndryshe nga LPD-ja, dy partnerët e tjerë potencialë të PVD-së – PD e Nagip Arifit dhe PDSH nga Presheva – siç dihet, nuk kanë kushte pretencioze dhe praktikisht presin një marrëveshje mes Musliut e Kamberit.

Për partinë e Kamberit, e cila ka 5 përfaqësues në Këshill, mjafton një koalicion me PD (2 përfaqësues) dhe PDSH (1) për shumicën e nevojshme prej 8 anëtarësh.

Megjithatë, lënia anash e Musliut mund të ndikojë në koalicionin PD-PVD-LDP, që qeveris komunën e Bujanocit, madje edhe me shpërbërjen e kësaj mazhorance.

Alternativa për Ndryshim, e cila gjithashtu fitoi 5 vende në Këshill, por me më pak vota se PVD, është e vetmja parti që nuk është përfshirë në negociata dhe është në pritje të rezultatit nga bisedimet që po zhvillohen.

Kryetari i Këshillit lokal në Bujanoc dhe nënkryetar i partisë ApN, Arbër Pajaziti, përmes portalit tonë ka thënë se janë të gatshëm të bisedojnë me të gjithë.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *