fbpx

DANIJELLA NENADIQ, DREJTORESHË E SHËRBIMIT TË TRUPIT KOORDINUES PËR BUJANOVAÇKE: TË GJITHA KOMUNITETET NË BUJANOC DUHET TË JENË TË KËNAQURA NGA NDARJA E BUXHETIT

 

Bujanovaçke, 22. dhjetor 2022.

Bujanoc, 22. dhjetor 2022. Kompromisi dhe marrëveshja për shpërndarjen e fondeve nga buxheti komunal, për kënaqësinë e të gjitha komuniteteve në Bujanoc, është mënyra e vetme që komuna të funksionojë me sukses, i kanë thënë Bujanovaçkes në Shërbimin e Trupit Koordinues për jugun e Serbisë (KT). .

Përfaqësuesit e TK-së ditëve të kaluara kanë qëndruar në Bujanoc ku kanë biseduar me përfaqësues të serbëve, të cilët pohojnë se buxheti parashikon shumë më pak para për projekte për komunitetin serb, për të cilat ka shkruar portali ynë. Ata janë veçanërisht të pakënaqur me shpërndarjen e parave për infrastrukturën që komuna merr nga KT.

Ata janë takuar edhe me kryetarin e komunës, Nagip Arifi.

Njoftimin e Shërbimit KT e përcjellim në tërësi:

“Me rastin e seancës së Kuvendit të Komunës së Bujanocit, e cila është caktuar për të premten, më 23 dhjetor, në të cilën është paraparë të miratohet buxheti dhe për projektet e financuara nga Shërbimi i Trupit Koordinues të Qeverisë së Republikës së Serbisë. , ftojmë edhe një herë që vendimi për ndarjen e mjeteve të merrë parasysh përbërjen multietnike të komunës së Bujanocit dhe interesat e të gjithë qytetarëve.

Jemi të bindur se është me rëndësi kyçe për zhvillimin e komunës së Bujanocit vazhdimi i praktikës së mirë të krijuar shumë vite më parë, e cila kujdeset për financimin adekuat të projekteve të komunitetit shqiptar, serb dhe rom.

Është e nevojshme të vazhdohet biseda ndërmjet përfaqësuesve politikë të komunitetit shqiptar, serb dhe rom për të gjetur një zgjidhje që do t’i kënaqë të gjitha komunitetet.

Ashtu si edhe në periudhën e kaluar, Shërbimi i Trupit Koordinues është i gatshëm të ndihmojë për gjetjen e zgjidhjeve kompromise. Në ditët e fundit kemi biseduar me përfaqësues të pushtetit lokal dhe partive politike serbe dhe kemi përcjellë qëndrimin se pajtimi i të gjitha palëve është e vetmja rrugë për funksionimin e suksesshëm të komunës.

Ruajtja e stabilitetit, paqes dhe sigurimi i kushteve të mira për zhvillimin e mëtutjeshëm të komunës së Bujanocit mbetet një nga prioritetet më të rëndësishme të Shërbimit të Trupit Koordinues”, bëjnë të ditur nga Shërbimi i TK-së.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *