PVD: SHQIPRIM ARIFI ËSHTË VAZAL SERB, PO PUNON KUNDËR SHQIPTARËVE

 

Shkruan: N. Stevanoviq

Bujanoc, 10 shkurt 2023. Partia për Veprim Demokratik (PVD) akuzoi kryetarin e Komunës së Preshevës dhe liderin e Alternativës për Ndryshim, Shirpim Arifi, se po tentojnë ta kriminalizojnë qeverinë e Kosovës dhe Luginën e Preshevës, siç e quajnë shqiptarët zonën e Bujanocit dhe Preshevës, në interes të Serbisë. Arifin e quajnë vasal serb.
Sipas PVD-së, veprimet e Arifit synojnë që shqiptarët e Luginës së Preshevës t’i portretizojnë si njerëz të prirur ndaj keqpërdorimeve, për t’i larguar ata nga agjenda e atyre që vendosin në procesin e dialogut.
“Edhe atë pikërisht tani, në rrethanat në të cilat po tentohet të ndërtohet një narrativë dialogu ndërmjet Kosovës dhe Serbisë, e cila pritet të kurorëzohet me një marrëveshje, parimet e së cilës duhet të kenë vlerë universale, që është simetria në trajtimin e pakicave në dy shtete”, sipasthotë PVD.
Reagimi i PDVD-së erdhi pasi Arifi ka bërë kallëzim penal për korrupsion dhe keqpërdorime në shpërndarjen e parave të qeverisë së Kosovës përmes Këshillit Kombëtar të Shqiptarëve.
“Është paditur Qeveria e Republikës së Kosovës, e cila për herë të parë në mënyrë sistematike përmes buxhetit të shtetit ka ndarë mjete që janë ndarë drejtpërdrejt për nevojat e sektorit civil, mediave, sportit dhe kulturës së shqiptarëve të Luginës”. tha PVD.
Ata shtojnë se qëllimi i veprimeve të tilla është izolimi i Luginës së Preshevës nga Kosova, prishja e lidhjeve institucionale që po ndërtohen dhe intensifikohen gjithnjë e më shumë, veçanërisht për të përjashtuar Luginën e Preshevës nga agjenda në bisedimet për marrëveshjen e ardhshme mes Kosovës dhe Serbisë.
“Është e qartë për të gjithë se pse Serbia dhe presidenti i saj bllokojnë çdo kërkesë të shqiptarëve nga Lugina e Preshevës, por problemi është se edhe sot ka nga ata që e mbështesin atë në Luginën e Preshevës”, thuhet në PVD.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *