EKSKLUZIVE: NENAD MITROVIQ, EMËROHET DREJTOR I RI I SHËRBIMIT TË TRUPIT KOORDINUES

Shkruan: N. Stevanoviq
Bujanoc, 30. qershor 2023. Qeveria e Serbisë ka emëruar Nenad MitroviqIN, kryetar i progresistëve të Bujanocit dhe deputet popullor në Kuvendine Serbisë, drejtor të Shërbimit të Trupit Koordinues për komunat e Bujanocit, Preshevës dhe Medvegjës. Vendimi për emërimin është marrë në seancën e Qeverisë të enjten. Që nga themelimi i Trupit Koordinues në vitin 2000, askush nga zona lokale nuk ka qenë drejtor i këtij institucioni shtetëror.
Mitroviqi nuk ka qenë i disponueshëm për komente, por informacionin për emërimin e ka konfirmuar nënkryetari i Kështëllit lokal të kësaj partie në Bujanoc, Millovan Aleksiq.
Ai thotë se nuk ka dyshim se Mitroviqi do të kontribuojë shumë në punën e Trupit Koordinues, duke theksuar se është me rëndësi të madhe që Bujanoci për herë të parë në histori të ketë përfaqësues në Qeverinë e Serbisë.
“Jam i sigurt se ai do të punojë në interes të të gjithë qytetarëve, pa marrë parasysh përkatësinë kombëtare, fetare dhe politike”, ka theksuar Aleksiq.
Mitroviqi është këshilltar në Kuvendin lokal që nga viti 2002, gjegjësisht në 6 mandate dhe deputet në 5 përbërjet e Kuvendit të Serbisë.
– Askush në këtë fushë nuk ka një përvojë të tillë politike, askush nuk ka 5 mandate parlamentare pas vetes. Jam i sigurt se ai do ta shfrytëzojë atë përvojë për të ndikuar në stabilizimin e situatës politike në këtë fushë dhe se do të kontribuojë jashtëzakonisht shumë në zhvillimin ekonomik – thotë Aleksiq.
Ndryshimet në Trupin Koordinues filluan me emërimin e ministrit aktual për Administratë Shtetërore dhe Vetëqeverisje Lokale, përparimtarin Aleksandar Martinoviq për president më 8 qershor, për të cilin Bujanovaçke ka shkruar disa herë.
Tani në TK vjen kolegu i tij partiak Mitroviq.
Në pozitën e drejtorit, gjegjësisht personi i dytë i këtij institucioni shtetëror, Mitroviq do të zëvendësojë Danijela Nenadiqin, e cila e mban këtë pozitë që nga viti 2011.
Mitroviq pritet të marrë detyrën javën e ardhshme.
Sipas informacioneve nga uebfaqja e TK-së, Shërbimi i Trupit Koordinues është organ ekzekutiv me seli në Beograd dhe zyra në Bujanoc dhe Preshevë. Roli i Shërbimit është të zbatojë politikën e Kryesisë së Trupit Koordinues dhe të Qeverisë së Republikës së Serbisë me qëllim të zhvillimit politik, social dhe ekonomik dhe cilësisë më të mirë të jetës për qytetarët e Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *