LLOPARDINCA NJË JAVË PA UJ

Bujanoc, 12. tetor 2023. (Foto nga arkivi) – Fshati Llopardincë afër Bujanocit ka pothuajse një javë pa ujë, ndonëse autoritetet nga NP Komunalia kanë premtuar se do ta ndërrojnë pompën e prishur më së voni deri të mërkurën.
– Nuk ka ende ujë. Nesër do të kërkojmë zyrtarisht shpjegim nga Komuna. Thuhet se kanë vendosur një pompë të dorës së dytë, por nuk ka funksionuar, kështu që presin të vijë një e re nga Inxhija – thotë Goran Kostiq, kryetar i bashkësisë lokale të Llopardincës.
Kujtojmë se ujësjellësi në fshat është ndërprerë të premten (6 tetor) për shkak të defektit të pompës së presionit dhe problemin banorët e kanë raportuar në Komunali të shtunën, për të cilën më herët ka shkruar Bujanovaçke.
Ata as nuk e prisnin që furnizimi me ujë të normalizohej gjatë fundjavës, por shpresonin të kishin ujë që në ditët e para të javës. Të zhgënjyer nga puna e NP Komunalia, të premten do të kërkojnë sqarim zyrtar se pse nuk është zgjidhur problemi deri më tani.
Kjo nuk është hera e parë që banorët e Llopardincës prej ditësh nuk kanë ujë. Në korrik të vitit të kaluar, disa banorë të revoltuar kontaktuan portalin tonë, duke thënë se prej një muaji nuk kanë ujë në pjesën më të madhe të ditës dhe se drejtori i NP Komunalia, Ruzhdi Halili, po i injoron.
Bujanovaçke vazhdimisht ka shkruar për mungesën e ujit në Llopardinac dhe fshatrat e tjera të komunës së Bujanocit, sidomos gjatë verës, për këtë arsye para dy vitesh është mbajtur një protestë para objektit të komunës.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *