EDHE PRESHEVA SHKON NË ZGJEDHJE, SHQIPRIM ARIFI HUMBË SHUMICËN

Shkruan: N. Stevanoviq
Bujanoc 23. tetor 2023. – Edhe Komuna e Preshevës po shkon edhe në zgjedhje të jashtëzakonshme lokale, sepse kryetari i komunës Shqiprim Arifi dhe Alternativa e tij për Ndryshim, bashkë me partnerët e koalicionit nuk kanë më shumicë në kuvendin lokal. Përparimtarët në Kuvendin e Preshevës nuk do ta përkrahin pushtetin aktual, ka konfirmuar për portalin tonë kreu i Partisë Përparimtare Serbe në këtë qytet, Branko Trajkoviq. Sonte në mesnatë skadon afati për mbajtjen e seancës së KK Preshevë, e cila ishte caktuar për sot në ora 10, por nuk u mbajt për shkak se nuk kishte kuorum.
Branko Trajkoviq tha se qeverisja lokale definitivisht e ka humbur shumicën dhe se do të krijohet një organ i përkohshëm që do ta menaxhojë komunën deri në zgjedhje.
Kriza e qeverisjes së Arifit ka vazhduar që nga korriku, kur disa këshilltarë të shumicës qeverisëse nuk e përkrahën, por në seancën e Kuvendit të 23 korrikut, në ndihmë erdhën dy këshilltarë serbë nga lista e SNS-së. Trajkoviq nuk ka shpjeguar pse progresistët nuk do të bëjnë të njëjtën gjë tani.
Megjithatë, nga ai 23 korrik deri më sot kanë kaluar tre muaj, që është afati ligjor në të cilin duhet të mbahet seanca e re e Kuvendit. Më saktësisht, afati për mbajtjen e seancës skadon sonte në mesnatë ndërsa sot në mëngjes nuk ka pasur kuorum, ka thënë për Bujanovaçke një zyrtar i Partisë për Veprim Demokratik (PVD),parti opozitare.
Për Trajkoviqin nuk ka dyshim nëse seanca do të mbahet ende, por pretendon se qeveria ka rënë.
Shqiprim Arifi erdhi në pushtet në Preshevë për herë të tretë në vitin 2022, pasi mazhoranca e re zëvendësoi Ardita Sinanin nga PVD, pas më pak se një viti në pushtet që nga zgjedhjet e vitit 2021.
Përveç asaj periudhe, Preshevën që nga viti 2016 e ka udhëhequr Arifi – si kryetar i komunës apo organit të përkohshëm.
Meqë ra fjala, ai njoftoi të dielën se pas dy mandatesh në krye të Alternativës, nuk do të kandidojë më për kryetar të partisë që ai themeloi.


TAG


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *