fbpx

Tërnoci vatër më e madhe e koronës

Bujanoc, 7 gusht 2020 (Foto: B.L. Tërnoc: ilustrim) – Shumica e pacientëve të rinj me koronavirus në territorin e komunës së  Bujanocit janë nga Tërnoci, tha Dr. Lela Jovanović, drejtoreshë e Shtëpisë së Shëndetit në Bujanoc.

 – Numri i përgjithshëm i të infektuarve është rritur nga 140 në 147, dhe kohët e fundit shumica e tyre janë nga Tërnoci, thotë ajo dhe shton se rezultatet e 30 mostrave janë në pritje.
Numri i përgjithshëm i të infektuarve është 147, por saktësia e këtyre të dhënave dyshohet, sepse, siç tha epidemiologu Branislav Tiodoroviq, anëtar i Shtabit Republikan të Krizave, shumë njerëz trajtohen në shtëpi ose në ordinanca private, për këtë arsye ata nuk janë të regjistruar zyrtarisht.
Në fillim të kësaj jave, drejtoresha e Shtëpisë së Shëndetit, Dr Lela Jovanoviq, tha për Bujanovaçke se veçanërisht banorët e Tërnocit shmangin shkuarjen në ambulancën Kovid në fillim të shfaqjes së simptomave.
Për shkak të kësaj, siç tha ajo, gjendja shpesh përkeqësohet dhe pasqyra klinike është e vështirë, gjë që kërkon shtrimin urgjent në spitalet në  Vranjë ose Nish.Leave a Reply

Your email address will not be published.