fbpx

ARSIQ: DEPUTETI POPULLOR MITROVIQ, PSE PO HESHTË

Shkruan: N. Stevanoviq

Bujanoc, 2 dhjetor 2020. – Sasha Arsiq, kryetar i Këshillit lokal të Partisë Popullore në Bujanoc, pyet deputetin Nenad Mitroviq, kreun e Progresistëve në po këtë qytet, nëse ai është “në Parlamentin Serb vetëm për të heshtur dhe për të marrë një pagë, ose për të përfaqësuar interesat e qytetarëve të komunës nga të cilët është votuar”.

Nëse nuk janë të vërteta ato që thotë në Kuvendin e Serbisë deputeti tjetër nga Bujanoci, Shapi Kamberi, për situatën në shtet dhe komunë, pse Mitroviq nuk e mori fjalën për ta demantuar Kamberin – pyet Arsiq në emër të Partisë Popullore.

Nëse është e paligjshme shpalosja e flamurit shqiptar në institucionet shtetërore, shton Arsiq, pse Mitroviq nuk deklarohet për këtë dhe nuk reagon, ose për të “është e rëndësishme të heshtë, të merrë mëditje dhe ta pretrastin që Nagip Arifi të mëshirojë duke i dhënë këtij deputeti një pozitë tjetër në qeverisjen komunale”.

Partia Popullore gjithashtu ka kundërshtime për ndarjen e subvencioneve nga Trupi Koordinues, duke vlerësuar se sipërmarrësit nga komuniteti serb janë dëmtuar dhe se deputeti Mitroviq ka heshtur edhe me këtë rast.

Si është e mundur që kompanitë shqiptare të marrin 12 milion dinarë, ndërsa kompanitë serbe 3 milion. Mitroviq ankohet se nuk është në qeverinë komunale, por Trupi Koordinues kontrollohet nga qeveria e Republikës së Serbisë, të cilën ai e mbështet në kuvend, kështu që le të shpjegojë para njerëzve pse fondet shpërndahen kështu dhe me çfarë qëllimi, dhe kjo është praktikë është ndjekur në 8 vitet e fundit – tregon Arsiç.

Sipas tij, serbët marrin vetëm 25 për qind të subvencioneve, dhe shqiptarët 75, ndërsa për këtë organi që nuk është nën juridiksionin e komunës, por nën kompetencën e drejtpërdrejtë të qeverisë së Republikës së Serbisë.

Tregojuni njerëzve në Bujanoc, deputeti Mitroviq, çfarë përfituan ata kur ju besoi në zgjedhjet e vitit 2020, jo çfarë përfituat ju, por njerëzit e zakonshëm, ekonomia dhe infrastruktura në komunën tonë – pyet Arsić.

Partia Popullore arrin në përfundimin se Qeveria e Serbisë mund të zgjidhë problemet lokale edhe pa autoritetet komunale, nëse do të kishte vullnet për ta bërë këtë dhe nëse do të kishte dikush që t’u tregonte atyre problemet.
Leave a Reply

Your email address will not be published.