fbpx

ARIFI KËRKON NGA FAKULTETI EKONOMIK PUNËSIMIN E SHQIPTARËVE

Shkruan: N. Stevanoviq

Bujanoc, 17. Tetor 2021. – Kryetari i komunës së Bujanocit, Nagip Arifi, kritikoi menaxhmentin e Fakultetit Ekonomik në Bujanoc për mos punësimin e shqiptarëve që diplomojnë në këtë institucion të arsimit të lartë.

Arifi tha se Fakulteti Ekonomik i Suboticës nuk respektoi kontratën me Komunën e Bujanocit, të nënshkruar 10 vjet më parë, gjatë hapjes së departamentit në Bujanoc.

– Presidenti Arifi gjithashtu u kujtoi atyre një pikë të kontratës e cila parashikon punësimin e 8 shqiptarëve në institucionin përkatës, e cila nuk është realizuar deri më sot – u njoftua nga Komuna pas takimit të palëve të interesuara dy ditë më parë.

Takimi u mbajt për të shënuar fillimin e vitit akademik ndërsa prezent në këtë takim ishin Ministri i arsimit Branko Ruzhiq, Ambasadori i OSBE -së Jan Bratu, Komisioneri i Lartë për pakicat kombëtare Kairat Abdrakhmanov, i dërguari i BE -së Martin Klauke, Drejtoresha e Trupit koordinues Danijela Nenadiq dhe Kryetari e Këshillit kombëtar shqiptar Ragmi Mustafa.

– Gjatë adresimit të tij, kryetari i Bujanocit kërkoi që fokusi kryesor të jetë në ngritjen e cilësisë së arsimit në këtë fakultet, që të mbahen kontakte më të shpeshta me dy shkollat ​​e mesme në Bujanoc, pa përjashtuar shkollat ​​nga Presheva dhe Vranja, thonë nga Komuna.

Për 10 vitet e mëparshme, në Fakultetin Ekonomik të Suboticës – Departamenti në Bujanoc, në studimet themelore u regjistruan 932 studentë – 476 serbë, 453 shqiptarë dhe 3 romë.

Deri më tani, 275 studentë janë diplomuar – 99 shqiptarë dhe 176 serbë,  thonë nga Komuna.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *