fbpx

KRYESHEFI POLICOR RRËFEN DETAJET E DEKLARATËS SË DJALOSHIT QË KISHTE SHTËNË NË NXËNËS

Bujanoc, 4. maj 2023. (Foto: xhirim i ekranit) – Kryeshefi i policisë së Beogradit Veselin Miliq thotë për RTS se djaloshi që kreu krimin në shkollën fillore “Vlladisllav Ribnikar” tha në deklaratën e tij të parë, kur thirri policinë, se ai ishte një “psikopat që duhet të qetësohet”.
“Fëmija që ka kryer krimin kur ka thirrur policinë ka thënë se ka qëlluar njerëzit në shkollë dhe se, sipas deklaratës që është shënuar dhe regjistruar, ai ka thënë se është psikopat që duhet të qetësohet”. Këtë ai e ka deklaruar kur ka telefonuar punonjësin kujdestar të Qendrës Komanduese-Operative, në deklaratën e parë të telefonatës së tij për të raportuar ngjarjen. Ai ka deklaruar se pasi e ka bërë këtë e kapi frika, paniku dhe frymëmarrja e çuditshme dhe se ka qenë e drejtë të thirret policia dhe të raportohet për incidentin”, tha Miliq.
Miliq thekson se kjo nuk ka ndodhur kurrë dhe se shpreson që kjo kurr të mos përsëritet.
“Motivin nuk e kemi zbuluar ende, pasi K.K ka lindur në vitin 2009, është fëmijë, madje as riosh i mitur. Nuk mund ta kishim kuptuar se ndonjë fëmijë mund të bënte diçka të neveritshme si kjo”, thotë Miliq.
Ata mësuan, thotë ai, në një bisedë të mëtejshme, se ai vetë në prani të Qendrës për Punë Sociale dhe një juristi deklaroi se ishte i injoruar nga shoqëria dhe se ishte disi i përjashtuar nga komunikimi, ndërveprimi, gjithçka që një fëmijë mund t’i ketë, dhe se ai u nxit përmes disa mendimeve dhe veprimeve për ta bërë këtë.
“Ai kishte edhe katër kokteje molotov dhe dy pistoleta. Sipas deklaratës së tij, ai i ka bërë vetë dhe nuk ka pasur asnjë qëllim e as dëshirë me ato bomba molotov që t’i vërë flakën ndonjë fëmije, por siç tha ai, të krijojë një mur mbrojtës në hyrje të shkollës që të mos vinte policia dhe të jepte ndihmë, sepse do të kishin një pengesë dhe barrikadë që ai të nxirrte karikatorin e armës dhe ta vendoste në dysheme”, thekson Miliq.
Miliq thekson se në kohën e kryerjes së krimit ka thënë se e ka pritur këtë ditë, se ishte më e volitshme për të, sepse ka fëmijë që shkojnë në shkollë matanë rrugës dhe ku ai mund të përfundojë gjithçka në një ditë.
Miliq thotë se nuk mund të thotë nëse djali ishte në dijeni se nuk do të mund të mbahej përgjegjës.
“Ky krim mbart aq shumë plane, skica, mënyrën e tij të të menduarit, saqë ai shkoi përtej lojërave, kur e kishte planifikuar, siç tha në deklaratën e parë në vetë fushën e lojës, një muaj më parë ose rreth tre javë pas kësaj, për të vrarë të gjithë ata që e iritojnë dhe e injoron, ai gjithë këtë e kishte planifikuar dhe menduar në detaje. Vetë kjo listë është një pyetje për të gjithë ne, çfarë do të kishte ndodhur nëse e do ta kishte realizuar tërë atë që kishte planifikuar”, pyeti Miliq.
Ai thekson se të miturit, ku dhuna ka qenë shumë e pranishme në gjashtë muajt e fundit, po mendojnë se çfarë thike mbajnë, çfarë lëndimesh kanë shkaktuar, nëse tehu është mbi tetë centimetra, a kanë të drejtë ta mbajnë.
“Shumë fëmijë po abuzojnë me këtë dhe ne kemi bërë apel që të ashpërsohen sanksionet penale. Kush do t’i kthejë ato nëntë familje dhe ata fëmijë, ato janë familje të shkatërruara dhe kush po e lejon që askush të mos përgjigjet,” thotë Miliq.
Miliq shton se më 29 nëntor djali ka qenë në DP-në e qytetit të Beogradit dhe se ka shkuar në një institucion shëndetësor për trajtim psikiatrik dhe mendor të të miturve, ku është vendosur në prani të Qendrës për Punë Sociale dhe ata , ashtu që ai ishte nën autoritetin e tyre.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *