fbpx

POLITIKANËT SHQIPTARË NGA BUJANOCI DHE PRESHEVA KËRKOJNË TË DREJTA TË NJËJTA PËR TË GJITHA PAKICAT

Shkruan: N. Stevanoviq
Bujanoc, 14. qershor 2023. Politikanët shqiptarë nga Bujanoci dhe Presheva u takuan në Strasburg – selia e Parlamentit Evropian, me Viola von Kramon, raportues për Kosovën dhe Vladimir Bilçik raportues për Serbinë. Nga parlamentarët europianë, shqiptarët kërkojnë standarde uniforme për të gjitha minoritetet në Ballkanin Perëndimor.
Ish-kreu i Këshillit Kombëtar të Shqiptarëve (KKSH), Ragmi Mustafi, tha se bisedimet ishin produktive. “Vendosja e standardeve të njëjta për pakicat kombëtare në Ballkanin Perëndimor është thelbësore për paqen, ruajtjen e të drejtave dhe mirëqenien e përgjithshme të rajonit,” njoftoi ai në Twitter ndërsa Von Kramon ndau këtë postimin.
Bujanovaçke ka shkruar të martën se kryetari i komunës së Bujanocit Nagip Arifi, kryetari i Këshillit Kombëtar të Shqiptarëve Nevzad Lutfiu, paraardhësi i tij Ragmi Mustafi, politikani nga Presheva Ragmi Mustafa dhe zyrtarja e Partisë për Veprim Demokratik (PVD), Ardita Sinani dhe këshilltare e kryeministrit të Kosovës, Albin Kurti, kanë udhëtuar në Strasburg me financimin e Qeverisë së Kosovës.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *