fbpx

NË SHKOLLËN E MESME „SEZAI SURROI“ NË BUJANOC EDHE PAKË VENDE TË LIRA PËR REGJISTRIM NË VITIN E PARË

Bujanoc, 14. korrik 2022. (Foto nga arkivi) – Nga 210 vende të planifikuara në Gjimnazin “Sezai Suro

Drejtori i shkollës, Zejni Fejzullahu, thotë se raundi i parë i regjistrimit ka qenë i mirë “si asnjëherë më parë” sepse numri i gjimnazistëve të ardhshëm të pasistemuar është vetëm 9.

– Në shkollat fillore në gjuhën shqipe mësimet i kanë mbaruar 185 nxënës dhe tashmë i kemi plotësuar vendet pothuajse në të gjitha profilet arsimore pas shpërndarjes së parë. Sot dhe nesër regjistrojmë 176 nxënës në klasën e parë, thotë drejtori.

Ai shton se ka ende vende të lira në elektroteknikë dhe inxhinieri mekanike, ndërsa maturantët tradicionalisht kanë shfaqur interesin më të madh për gjimnazin, mjekësinë dhe drejtimin e ekonomisë.

Duke krahasuar numrin e nxënësve të regjistruar në raundin e parë të regjistrimit me atë të vitit të kaluar, ai theksoi se këtë vit më shumë gjimnazistë janë regjistruar në bazë të listës së dëshirave.

– Krahasuar me vitin e kaluar, ky vit është shumë më mirë. Ne jemi jashtëzakonisht të kënaqur me regjistrimin, tha ai.

Kujtojmë se sot në shkollat e mesme kanë filluar regjistrimet e nxënësve që u caktuan në raundin e parë të regjistrimeve.

Sot nxënësit e pacaktuar plotësojnë dhe dorëzojnë listat e dëshirave për regjistrim në profilet arsimore në të cilat nuk janë plotësuar kuotat e regjistrimit dhe nesër do ta kuptojnë se në cilën shkollë do të pranohen.

Shkolla e mesme “Sezai Surio” ka ende 34 vende të lira në profilin arsimor elektroteknik kompjuterik (12), elektricist rrjeti dhe impianti (20) dhe vetëm 2 vende të lira në maqineri.

Në shkollën e dytë të mesme në Bujanoc, “Sveti Sava”, ku mësimi mbahet në gjuhën serbe, nga 120 që janë planifikuar, në dispozicion janë edhe 61 nxënës të tjerë, siç ka shkruar portali ynë më herët gjatë ditës së sotme.i” në Bujanoc, ku mësimi zhvillohet në gjuhën shqipe, do të plotësohen 176, thanë për Bujanovaçkei në këtë shkollë.
Leave a Reply

Your email address will not be published.