fbpx

PARTITË AKUZOJNË KKSH-në dhe PVD-në: PARATË E QEVERISË SË KOSOVËS U NDAHEN ANËTARËVE TË TYRE

Shkruan: N. Stevanoviq

Bujanoc, 3 janar 2023. Alternativa për Ndryshim akuzoi Këshillin Kombëtar të Shqiptarëve (KKSH,) të kryesuar nga Ragmi Mustafa, se në konkursin e përfunduar së fundmi për financimin e organizatave joqeveritare, një pjesë e madhe e parave të qeverisë së Kosovës iu nda anëtarëve të Partisë për Veprim Demokratik (PVD) të Shaip Kamberit. Partia Demokratike e Nagip Arifit dhe Lëvizja për Progres Demokratik e Shqiprim Muslit kërkuan nga kryeministri i Kosovës, Albin Kurti që ta rishqyrtojë vendimin, pasi siç thonë ata, ka dyshime për korrupsion dhe konkurrenca ka shërbyer për plotësimin e nevojave të njërës parti.
“Milionat e tatimpaguesve nga Kosova do të jenë në llogaritë e zyrtarëve dhe aktivistëve të PVD-së”, është bërë e ditur nga Alternativa.
Bujanovaçke më herët ka shkruar se Qeveria e Kosovës do të ndajë 1.2 milionë euro përmes KKSH-së për nxënësit, studentët, aktivistët, artistët, shoqatat rinore, organizatat joqeveritare dhe klubet sportive në Bujanoc, Preshevë dhe Medvegjë.
Konkursi i shpallur nga KKSH përfundoi më 29 dhjetor ndërkaq lista e fituesve përfshin më shumë se 70 organizata dhe individë.
Alternativa thotë se anëtarët e PVD-së dhe bashkëpunëtorët e Shaip Kamberit dhe Ardita Sinanit, e cila drejton degën e partisë në Preshevë, në konkurs kanë marrë më shumë se 270 mijë euro.
Shumat individuale variojnë nga 16,000 deri në një rekord prej 49,600 euro që ka marrë organizata e Besim Shabanit, anëtar i PVD-së nga Presheva.
“Me këtë lloj konkursi Kosova e ka “ndihmuar” vetëm PVD-në, e jo Luginën e Preshevës”, thonë nga Alternativa.
Ndarja e parave për promovimin dhe ruajtjen e identitetit, traditës dhe kulturës së shqiptarëve në Bujanoc, Preshevë dhe Medvegjë është raportuar edhe ditët e kaluara nga mediat kosovare.
Partia e Kamberit nuk i ka komentuar këto akuza.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *