JAPIN DORËHEQJE KRYETARËT E KOMUNAVE TË VRANJËS, HANIT DHE TËRGOVISHTËS

Bujanoc, Vranjë, 29. shtator 2023. (Foto Vranjenews) – Kryetari i komunës së Vranjës, Sllobodan Milenkoviq ka dhënë dorëheqje nga posti i tij të premten në mëngjes, mësoi Vranje News nga një burim në SNS të Vranjës. Të enjten, Dragan Sentiq në Vranjska Banjë, Nenad Krstiq në Tërgovishtë dhe Goran Mlladenoviq në Vlladiçin Han kanë dorëzuar dorëheqjet e tyre nga posti i kryetarit të komunës. Të gjithë janë anëtarë të Partisë Përparimtare Serbe.
Dorëheqja e Milenkoviqit pasoi si pjesë e një nisme të brendshme partiake në të cilën rreth shtatëdhjetë kryetarë qytetesh dhe kryetarë komunash nga radhët e SNS u tërhoqën nga postet drejtuese në vetëqeverisjet lokale.
Sllobodan Milenkoviq do të vazhdojë të kryejë funksionin e kryetarit të komunës, në mandat teknik, deri në zgjedhjen e kryetarit të ri të Vranjës, në përputhje me Ligjin për Vetëqeverisje Lokale.
Prej vitit 2016 është kryetar i komunës së Vranjës.
KUSH ËSHTË MILENKOVIQ: Sllobodan Milenkoviq ka lindur në vitin 1972 në Vranjë, ku ka kryer shkollën fillore dhe të mesme, e më pas Fakultetin e Mjekësisë në Nish. Në Shtëpinë e Shëndetit në Bujanoc ka filluar të punojë në vitin 2000, ndërsa dy vjet më vonë kalon në Repartin e Ortopedisë dhe Traumatologjisë në Shtëpinë e Shëndetit në Vranjë. Pas përfundimit të specializimit në vitin 2008 merr titullin specialist i kirurgjisë ortopedike dhe traumatologjisë dhe më pas u bë shef i Departamentit të Diagnostifikimit me Ultratinguj të Sistemit Lokomotor. Mori pjesë në kongrese të shumta të akredituara vendore dhe ndërkombëtare, ndër të cilat duhet veçuar Kongresi Ndërkombëtar Evropian në Stamboll Përpjekja në vitin 2013. Ka qenë organizator dhe pedagog i një kursi të akredituar në fushën e ortopedisë me temën “Aplikimi i fiksimit të brendshëm dhe të jashtëm në stabilizimin e frakturave të ekstremiteteve të sipërme dhe të poshtme”. Ai është i martuar dhe ka dy djem


TAG


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *